Verlichting…naast de afdeling bij de Ikea ook een spiritueel begrip waarin vele omwentelingen bestaan. Ideeën, denkbeelden en voorstellingen over hoe dat eruit zou moeten zien. Want wat is verlichting nou precies en hoe weet je of je dit hebt bereikt in je leven? En zou je dit überhaupt moeten willen nastreven?

Je natuurlijke frequentie

Verlichting betekent niets anders dan zo licht worden als je werkelijk bent. Je hebt van nature een bepaalde frequentie waarop je vibreert. Alles heeft een frequentie. Alles wat we zien en niet zien. Ieder meubelstuk, iedere stad, organisatie, plek, mens en gedachte bestaat in essentie alleen maar uit energie. Uit deeltjes die trillen. Hele kleine energiedeeltjes die wanneer nog verder ingezoomd niets anders zijn dan luttele dingetjes die heen en weer bewegen.

Iedereen heeft zo zijn eigen trilling. Alles en iedereen heeft zijn eigen trilling. Een frequentie van energie waaruit iets is samengesteld. Niets meer en niets minder. Jouw deeltjes waar jij uit bestaat werken optimaal als je vibreert op jouw eigen frequentie. Jouw potentie. Jouw energietrilling waar jij uit gemaakt bent.

Gelukkig en vrij

Wanneer jouw eigen lichaam in zo’n staat is dat het jouw ziel kan dragen, jouw wezen, dan ben je in sync. Je voelt je gelukkig, vrij en beweeglijk. Je bent gewoon wie je bent en leeft dit zonder al te veel moeite. Je doet waarvoor je bedoeld bent en leeft waarvoor je gemaakt bent te leven. Jouw systeem wordt optimaal benut. En dan, dan ervaar je verlichting.

Ieder z’n comfort

Het is niet zo dat een hogere trilling beter is dan een lagere trilling. Ieder heeft zo zijn eigen trilling en in iedere trilling bevinden zich andere eigenschappen. Een hogere trilling is veelal in staat tot het waarnemen van hogere frequenties, fijnstoffelijkheden en voelt zich prettig bij verfijnde sferen en energieën. Je resoneert met andere luchtfilteringen dan anderen. Een lagere frequentie voelt zich meestal meer comfortabel bij de meer materiële en zichtbare zaken. Kan zwaardere trillingen aan. Gewoonweg omdat dit dichter bij je eigen essentiefrequentie ligt.

Hoger is niet beter

Waarom is het zo dat we zo moeilijk doen over de trilling waar je in verkeert? En waarom denken we toch dat een hogere trilling ‘beter’ is?

Omdat het gevoel ‘liefde’ met een hogere frequentie wordt geassocieerd. En alles wat ‘liefde’ is, vinden we beter. Over het algemeen. Maar in de wereld waarin wij leven, is er geen beter of slechter. Liefde bestaat óók, net als al die andere dingen. We doen allemaal gewoonweg waarvoor we gemaakt zijn en zoeken op waar we ons prettig bij voelen. En dit is precies de bedoeling.

Alle trillingen tezamen maken de kleurrijke schakering die het wereldse leven biedt. En geen trilling is beter dan de ander. Net als een muziekstuk. De viool en de contrabas vullen elkaar in de juiste vorm fantastisch aan. Het is maar net welke toon het meest met jou resoneert in wat je prettig vindt en wat niet.

Uit balans

Wanneer het moeilijk wordt, is als je je in een omgeving bevindt die over het algemeen een lagere trilling heeft dan jijzelf. Als jouw wezen vibreert op laten we zeggen een frequentie elf en jouw omgeving is er eentje van een frequentie vijf, dan raak je continue uit balans. Is de omgeving dan slecht? Welnee, de omgeving is prima, alleen het is geen omgeving voor jou.

Een lagere frequentie dan die waarop jouw wezen bedoeld is te functioneren kun je best eventjes aan, maar wanneer dit te lang aanhoudt, zul je ziek worden. Je lichaam wordt te zwaar en zal geen prettig huis meer zijn voor je ziel. Ze gaan niet meer lekker samen. Er ontstaat een disbalans in je systeem en het zal je aansporen met allerlei symptomen om er iets aan te doen.

Omgekeerd is ook niet fijn. Wanneer je je in een omgeving bevindt met een hogere trilling dan die van jouzelf, raak je verveeld. Je kunt het onbegrijpelijk, irritant of gewoonweg saai gaan vinden. Ook dit is dan geen geschikte omgeving voor jou.

In balans

In de spirituele wereld wordt er veel gesproken over het ‘verhogen van je frequentie’. Zoals ik het zie en er via automatisch schrift uitkomt, is er geen sprake van het verhogen van je frequentie. Je hebt gewoonweg een frequentie. Een frequentie die bij jou past. En het is in je leven de bedoeling dat je die gaat leven, dat je die bereikt. En voor de één is dit een frequentie vijf en voor de ander een twaalf. Beiden met eigen kwaliteiten en bijdragen.

Wanneer je dit onder ogen ziet, wordt het eigenlijk een heel technisch verhaal. Iets dat ook opgelost kan worden. Je hebt een frequentie waarin jij je, jouw ziel in combinatie met jouw lichaam, zich het beste voelt. En wanneer je een lagere frequentie leeft dan je eigenlijk zou mogen doen, voel je je uit balans. Kom je niet tot je recht. En dan is het zaak om jezelf te gaan verlichten.

Verlicht je omgeving

Verlichten betekent ‘jezelf ontdoen van zwaardere energieën die niet bij jou horen’. Het kan hier gaan om simpelweg je omgeving veranderen. Je voelt je opeens wel lekker wanneer je op een andere plek of met andere mensen bent. Maar wanneer je je op die plek naar verloop van tijd ook weer zwaarder gaat voelen of je merkt dat je langzamerhand toch weer situaties of mensen aantrekt met zwaardere energieën dan die van jou, dan kun je er de donder op zeggen dat het in jouzelf zit.

De rol van aangenomen overtuigingen

Wanneer we rondlopen met denkbeelden die niet werkelijk bij ons horen, zwaarder zijn dan wie we werkelijk zijn, zullen we ons keer op keer in omgevingen bevinden die niet goed voor ons zijn. Onze geest is geprogrammeerd om ons de verkeerde kant op te sturen. We dwingen onszelf onbewust naar situaties die te zwaar zijn en ons uit balans halen. We denken dat we daar moeten zijn en trekken het aan. Situaties en mensen die resoneren met je eigen onbedoeld aangenomen gedachten, maar niet goed zijn voor je hele wezen.

Wanneer je loskomt van je aangenomen denkbeelden, de zogenaamde overtuigingen die niet werkelijk bij jou horen, zul je je veel vrijer gaan bewegen in de wereld. Je gaat automatische plekken en mensen opzoeken en aantrekken die bij je horen in het moment. En ook als vanzelf weer verlaten als het genoeg voor je is geweest. Als jouw frequentie niet meer daar wil zijn. Je zult als vanzelf een andere stek opzoeken en je balans bewaren.

Op stroom

Op deze manier kun je jouw potentie, jouw frequentie leven. En kun je de talenten die bij jouw frequentie horen als vanzelf gaan uitvoeren. Gewoonweg omdat het stroomt. Maar wanneer je door oude overtuigingen jezelf continue uit balans trekt door niet op de juiste plekken voor jou te zijn, zul je je zwaarder voelen dan nodig. Je verliest energie, raakt vast en geblokkeerd.

Een lagere frequentie dan die waarop jouw wezen bedoeld is te functioneren kun je namelijk best eventjes aan, maar wanneer dit te lang aanhoudt, zul je ziek worden. Je lichaam wordt te zwaar in trilling en zal geen prettig huis meer zijn voor je ziel. Ze gaan niet meer lekker samen en ‘het stroomt niet’. Er ontstaat een disbalans in je systeem en het zal je aansporen met allerlei symptomen om er iets aan te doen.

Wil jij verlichten?

Wil jij jouw potentie bereiken? Wil je gaan trillen op het niveau waarvoor jij bedoeld bent en zo je leven laten stromen? Wil je jouw volledig talent durven neerzetten, gewoonweg lekker in je vel zitten en jezelf verlichten van zwaardere energieën die niet bij jou horen? Er is een aantal manieren om dit te realiseren. Één daarvan is reading.

In een reading maak ik de overtuigingen zichtbaar die jou de verkeerde richting opsturen. Ik maak zichtbaar welke denkbeelden en conclusies je onbedoeld hebt aangenomen in je leven of hebt meegenomen vanuit eerdere generaties (of soms zelfs andere levens). Onbewuste overtuigingen die jou een zwaardere kant opsturen dan dat je werkelijk bent.

Met iedere laag overtuigingen die je loslaat in je geest, zul je als vanzelf situaties gaan opzoeken en aantrekken die veel beter passen bij wie jij bent, zodat je je lichter en lichter gaat voelen. Zó licht als dat je in je verlichte wezen bent.

Voel jij je soms ook zwaarder dan je zou willen? Wil je je systeem ‘verlichten’ en heb je interesse in reading? Kijk dan bij Reading of Praktische Info voor meer informatie.