Reading…wat is dat?

Reading is letterlijk ‘het lezen van onderbewustzijn’. Dit kan van één enkel persoon zijn of van een collectief. Een reader heeft een antenne om deze informatie op te vangen en te vertalen. Hoe die dat doet, is per reader verschillend. Ik maak gebruik van automatisch schrift. Ik stem op afstand af op iemand of op een collectief en krijg vanzelf via schrift tot in detail inzichtelijk wat er aan de hand is. In deze informatie komt naar voren wat er in het verleden is gebeurd dat voor patronen in het heden zorgt.

Als reader richt ik me heel specifiek op overtuigingen. Waarom doe je wat je doet? Welke overtuigingen zijn er werkzaam die niet meer passen bij iemand of een organisatie in het hier en nu? Welke onderliggende programma’s draaien er die aan vervanging toe zijn?

Reading op overtuigingen

Slechts 5% van ons gedrag sturen we bewust. De rest gaat automatisch. We reageren instinctief op onze omgeving en gedragen ons volgens patronen. Deze patronen worden aangestuurd door (onbewuste) overtuigingen in onze geest. Ons besturingssysteem. Veel van deze patronen zijn prima, maar soms is er een patroon bij dat niet erg functioneel (meer) lijkt.

Als iets niet werkt, kun je proberen dit te veranderen. Door andere keuzes te maken en bewust ander gedrag te trainen. Dit vraagt moed en wilskracht. Je gaat namelijk iets doen dat tegen je tot dan toe gangbare programma indruist. Deze wilskracht kun je voor een korte tijd vaak best opbrengen.

Het kan zijn dat de nieuw gecreëerde situatie als vanzelf oude overtuigingen laat vervangen. Je ziet dat het werkt en je oude overtuiging gaat aan de kant; een update van je besturingssysteem dat ook op de langere termijn je nieuwe gedrag borgt. Maar soms gebeurt dit niet en val je na verloop van tijd weer in oud gedrag. In zo’n geval kan een reading van dienst zijn.

Inzicht en verandering

Een reading is bedoeld om antwoord te geven op vragen. Vragen over jezelf of over een collectief . Het uitgangspunt is altijd dat je dichter bij een authentieke versie komt. Meer wordt wie je bedoeld bent te zijn. Als mens of als organisatie. Het geeft inzicht in hoe en wanneer belemmerende patronen zijn ontstaan en wat je eraan kunt doen. Overigens is ‘doen’ vaak niet eens aan de orde. Door het lezen van een reading, verandert het systeem vaak als vanzelf en verandert ook het zichtbare gedrag en de omstandigheden op den duur.

Hoe gaat het in zijn werk?

Ik maak op afstand contact met jouw systeem en check allereerst naar aanleiding van jouw vragen of er informatie beschikbaar is op dit moment en of ik iets daarin iets kan betekenen. Vervolgens ga op ik zoek naar antwoorden. Of eigenlijk, ik stem me af op jouw (of het) gehele systeem en ontvang wat dat wil vertellen. De vragen zijn het beginpunt voor afstemming, maar veelal worden ook onderwerpen aangestipt buiten de vragen om. Er komt hoe dan ook naar voren wat er gezien wil worden.

De reading krijg je als digitale tekst per mail. Het document bestaat uit 5 tot 10 A4 pagina’s tekst, inclusief een praktische instructie en integratie advies. Na het (meermalen) lezen van de tekst, zal je geest als vanzelf het oude vervangen door het nieuwe. En wanneer je geest verandert, verandert ook de afspiegeling daarvan in je leven. Je omgeving, je werk en relaties. Een bijna moeiteloze manier van veranderen.

De verandering an sich, daar hoef je niets of niet veel in te doen. Als de geest een draai maakt, draait de realiteit daarin mee. Soms duurt dit even, materie heeft tijd nodig om mee te gaan, maar uiteindelijk verander jij en daarmee de omstandigheden.

Bijna moeiteloos veranderen

De moeite die in deze manier van aanpak zit is allereerst de bereidheid hebben om illusies door te prikken. Om in te zien dat de werkelijkheid een afspiegeling is van wat we (onbewust) denken. Dit betekent niet dat je er ook iets aan hebt kunnen doen. Het meeste is immers onbewust. Opgebouwd in je jeugd, overgedragen vanuit de generatie of werkzaam in het collectief. Je hebt geen schuld, maar draagt wel de verantwoordelijkheid. Voor jezelf of als organisatie.

De tweede moeite die in deze aanpak zit, is het ongemak dat soms na de reading kan optreden. De geest (de besturing) maakt een draai en het lichaam moet mee. Dit is voor iedereen verschillend, maar het kan zijn dat emoties loskomen, vermoeidheid zich aandient of dat je zelfs grieperige verschijnselen krijgt. De ervaring leert, dat de nasleep van een reading zich altijd aanpast op wat je in je leven kunt dragen nu. Soms gaat de integratie heel snel, binnen een dag of weekend. En soms gaat het geleidelijk in enkele weken, maanden of langer. Afhankelijk van wat in jouw leven past.

In een organisatie betekent dit dat wanneer de overtuigingen aan het licht komen, de aansturing hoe dan ook zal gaan veranderen. En dit kan gevolgen hebben voor de organisatie als lichaam. Voor processen, structuren of wijze van werk. Dit heeft tijd nodig. De verandering zal zich voegen naar wat de organisatie kan dragen.

Voor wie?

Om overtuigingen los te kunnen laten, is het van belang dat je als mens of als organisatie een ontwikkeling hebt doorgemaakt. Er is een bepaalde mate van volwassenheid, kracht en ervaring nodig. Heb je die ervaring eenmaal, dan is het niet nodig om patronen keer op keer te herbeleven. Een reading kan je dit doorbreken. Dit betekent concreet dat ik alleen readingen verzorg voor mensen van 30 jaar of ouder. En voor organisaties die 3 jaar of meer bestaan.

En dan..

Heb je een vraag over jezelf of over een organisatie en wil je die voorleggen? Mail me gerust. Ik stem me af en geef vrijblijvend advies over of en wat ik voor je kan betekenen. Wil je eerst nog iets meer weten? Kijk dan gerust op onderstaande links.

Wil je meer weten over individuele reading (particulier)? Kijk dan eens bij de veel gestelde vragen of bij praktische info

Wil je meer weten over organisatie reading? Kijk dan eens hier