Over mij

Ik ben Jessica Zwart, geboren in 1981 in Zaandam, en werk als reader, baby- en kinderfluisteraar.

Mijn loopbaan begon heel ergens anders; op de HTS en HEAO waarna ik 10 jaar heb gewerkt als adviseur en facilitator bij diverse organisaties. Er leek een glansrijke carrière weggelegd voor me, maar ik werd ziek. Mijn lichaam gaf een duidelijk ‘Stop! Je zit op een verkeerd pad!’

Eigenlijke talent

Wat volgde was een lange weg waarin ik menig therapie, methode en cursus volgde. Laag voor laag pelde ik mijn eigen ui af. Legde overtuigingen bloot. Kwam los van conditionering en heelde vele innerlijke kinderen.

Hoe meer mijn ‘bedachte zelf’ van me af viel, hoe meer de ware kern naar buiten kon komen. En hiermee ook een oud en verstopt talent: die van helderzien en reading.

Levenswending

Na jarenlang zoeken en best wel ploeteren, nam mijn leven een plotselinge wending. Ik maakte van reading mijn werk, verhuisde van de binnenstad van Den Haag naar het platteland van Groningen, ontmoette mijn huidige partner en raakte in verwachting.

Toen mijn dochter enkele weken oud was, kwam ik erachter dat er een nieuw luikje in mijn bewustzijn was geopend; ik bleek met kleine kinderen te kunnen communiceren. En zo werd ik naast reader voor volwassenen (30+) ook baby- en kinderfluisteraar (0-7 jaar).

Lichaam en geest

Alle veranderingen draaien eigenlijk altijd om het opnieuw programmeren van de geest en het loslaten van ’trauma-energie’ uit het lichaam. Je lichaam MOET mee. Die moet spanning kwijt die in je leven is ontstaan door de gedachtekronkels en het zelf gecreëerde harnas. Wanneer beiden gedaan zijn, de spanning uit je lichaam en de overtuiging uit je geest gewist, ga je het nieuwe als vanzelf leven. Je nieuw verworven eigenlijke zelf.

De geest als ingang
Bij sommigen is het lichaam de ingang om transformaties in gang te zetten. Door lichaamswerk maak je oude energie vrij en gaat soms zelfs de geest als vanzelf mee. Voor mij was dit echter hard werken. Ik heb een sterke geest en zolang de overtuiging nog aanwezig was, liet het de spanning in mijn lichaam niet vrij en kon ik nieuw gedrag ook niet volhouden.

Reading is een methode die beter aansluit bij mensen met een mentale focus, sterke geest en/of veel controledrang: de geest als ingang om transformaties in te zetten. Een milde methode met een groot effect.

Baby- en kinderfluisteren
Niet helpende patronen bij volwassenen, kunnen oorsprong hebben in de jeugd. Tijdens readingen komt de vroege jeugd dan ook regelmatig naar voren. Je had iets nodig, bent daarin niet gezien en ontwikkelde vervolgens een (overlevings)strategie.  Niemands schuld overigens, want als kind kun je je vaak nog niet goed uitdrukken en ouders zijn daarbij ook maar mensen. Maar wel heel vervelend, want zo’n strategie kan voor flinke vastlopers en klachten op latere leeftijd zorgen.

Nu ik met kleine kinderen kan communiceren, wil ik me hiervoor inzetten; kinderen een stem geven om hun duidelijk te kunnen maken aan hun ouders wat er in hun koppie omgaat. Welke vragen ze hebben en vooral, wat ze nodig hebben. En ouders hiermee praktische handvatten geven voor wat ze kunnen doen om hun kindje te ondersteunen. Scheelt een hoop ‘fixwerk’ op latere leeftijd 😉

Sterke geest? Behoefte aan begrip?
Heb jij ook een sterke geest? Of voel je je geroepen om je eigen persoonlijkheid eens onder de loep te nemen? Heb je behoefte aan meer begrip, van jezelf en/of een kind? Je bent welkom. Stuur me een e-mail voor meer informatie en ik zal checken of ik ook iets voor jou kan betekenen.

Stralende groet,

info@jessicazwart.nl