Het gedrag van jou als mens, wordt grotendeels bepaald door hoe je over dingen denkt. Door onderliggende waarden en overtuigingen die opgeslagen liggen in je hersenen en jouw systeem ‘aansturen’. Deze onderliggende waarden en overtuigingen zijn uit bijzonder veel aspecten samengesteld. Je kunt deze jezelf gedurende je leven hebben aangeleerd, maar ze kunnen ook vanuit heel andere levens zijn overgedragen. Vanuit voorgaande generaties of mogelijk zelfs van eerder geleefde levens in het collectief. Als het ware een bouwpakket van en doorontwikkeling op je gehele geschiedenis. Je neemt uit je hele geschiedenis heel veel fijne dingen mee, maar vaak ook enkele dingen die de boel danig kunnen verstoren. Je weg kunnen van wie je werkelijk bent.

In dit artikel zoom ik nader in op hoe ‘meegenomen misvattingen uit vorige levens’ je kunnen beïnvloeden en wat wat je hieraan kunt doen.

Onhandige conclusies
In ieder leven gebeuren vaak wel één of meerdere ingrijpende dingen, klein of groot, dingen die je iemand niet altijd goed een plek kan geven of verwerken. Soms wordt naar aanleiding van een (ingrijpende) gebeurtenis een ‘verkeerde’ conclusie getrokken. Enkele korte voorbeelden:

  • Een vrouw verliest haar partner door een noodlottig ongeval. Haar man ging ongetraind paardrijden op een ongetemd paard en viel eraf met zijn hoofd tegen een boom. Het verlies heeft voor veel verdriet gezorgd bij de vrouw. Ze besloot om dit verdriet nooit meer te willen voelen en verbond hieraan (on)bewust de conclusie dat je beter geen partner kunt hebben.
  • Een mijnwerker raakt erg ziek op het werk en komt hierdoor zonder inkomen thuis te zitten. Het was een zware baan met lange dagen in een ongezonde omgeving. De man voelt zich ellendig en nutteloos thuis en besluit nooit meer ziek te willen worden. Hij verbindt hieraan (on)bewust de conclusie dat je beter niet kunt werken.
  • Een zeeman moet vaak weg voor zijn werk en heeft een vrouw en kinderen thuis. Iedere keer als hij uitvaart, ziet hij zijn kinderen huilend op de kade staan. Ze missen hun vader. Dit is steeds weer hartverscheurend voor hem. (On)bewust besluit hij dat je beter geen kinderen kunt hebben.

Je kunt je misschien voorstellen dat je uit deze situaties vele conclusies zou kunnen trekken, maar dat dit niet de meest helpende zijn. Wellicht kun je je ook voorstellen dat dit nogal verstorende overtuigingen kunnen zijn wanneer je die (on)bewust in je huidige leven bij je draagt en jij misschien wel kinderen, een partner of werk wilt. Je geest echter, is geprogrammeerd met informatie rondom deze gebeurtenissen en stuurt je gedrag (on)bewust op basis van de oude verhalen en conclusies.

Hoeveel van dit soort oude verhalen je bij je draagt en hoeveel ‘last’ je ervan hebt, dat is per mens en per situatie verschillend. En ook is het per mens en per situatie verschillend of je de behoefte voelt iets te veranderen. Waar de één een bepaalde situatie gewoonweg accepteert (bijvoorbeeld het hebben van geen partner of werk) voelt de ander het verlangen daar iets te veranderen. En dat is beiden prima. Soms lijkt het niet dat je hier als mens een bewuste keuze in hebt. Je voelt de noodzaak, of niet.

Op eigen kracht eruit
Wanneer je vrij wilt worden van overtuigingen die niet werkelijk bij jou horen, kan dat. Ten minste, als je een bepaalde leeftijd hebt gepasseerd (ongeveer 28-30 jr). Je moet namelijk in je huidige leven een aantal overtuigingen gewoonweg eerst hebben geleefd en er op eigen kracht een keer zijn uitgestapt. Dit gaat vaak met veel moeite, omdat uit ‘een patroon stappen’ betekent dat je ander gedrag gaat vertonen dan waartoe je onderhuidse overtuiging (je feitelijke besturingssysteem)  je toe aanstuurt.

Nadat je dat eenmaal gedaan hebt, verdwijnt soms de oude overtuiging als vanzelf en ga je moeiteloos nieuw gedrag vertonen en/of passende situaties en mensen aantrekken. Maar soms ook niet en merk je dat een bepaald thema moeilijk blijft voor je of je zelfs steeds weer in oud gedrag vervalt. In dat geval is waarschijnlijk op de achtergrond nog steeds de oude overtuiging actief in je geest.

Stop de plaat!
Wanneer je vervalt in oud gedrag, don’t shoot yourself! Je kunt er bewust niets aan doen. Wanneer de oude programmering namelijk op de achtergrond nog actief is, word je onbewust gestuurd. Jezelf enkel en alleen op gedrag bijsturen vraagt continue oplettendheid en dat houd je vaak gewoonweg niet vol. Logisch.

Echter, je hoeft het oude verhaal niet te blijven herhalen. Nadat je op eigen kracht een keer uit je patroon bent gestapt, mag het makkelijk gaan. Je kunt de oude overtuiging ‘wissen van je harde schijf’. Je hebt in je leven aan jezelf bewezen dat het niet meer waar is voor jou. En wanneer je geest toch blijft hangen in een oud verhaal, heeft die soms een zetje nodig. Een manier om inzicht te krijgen in je achtergrond programmering, is reading. In een reading komen oude verhalen naar boven die actief zijn in jouw systeem op dit moment én losgelaten mogen worden.

Sterke geest?
Je geest heeft het beste met je voor en zal sterke overtuigingen uit zorg voor jou niet zomaar loslaten. Daarom is het, zeker bij mensen met een sterke geest, belangrijk om de oude verhalen tot op detail niveau te reconstrueren. Als bewijs dat het verhaal echt oud is en je geest te laten herkennen dat het echt niet meer van toepassing is op dit moment in dit leven.

Ik ben gespecialiseerd in reading op het achterhalen en transformeren van oude overtuigingen. Ik tune op afstand in op je hele systeem en kijk welke overtuigingen er klem zitten. Deze verhalen komen heel concreet met details naar voren. Op het moment dat je de tekst met aandacht leest, gaat je geest een draai maken. Als vanzelf. Soms is het meermalen lezen van de tekst nodig, maar ook dit komt in de reading naar voren. Je krijgt een heel specifieke instructie over wat jouw systeem nodig heeft om deze verandering te kunnen doormaken. Uiteindelijk wordt de overtuiging die niet (meer) bij je past, gewist. Het virus verdwijnt als het ware uit je besturingssysteem. Zodat je dichterbij de versie van jou komt die je werkelijk bent.

Heb je interesse in een reading? Mail dan vrijblijvend naar info@jessicazwart.nl en ik informeer je over de mogelijkheden.

Wil je automatisch nieuwe artikelen in je mailbox ontvangen?

Vul dan hier je e-mailadres in: