Bij het ontmoeten van je levenspartner, vlammen niet persé de gemoederen direct op. Je leert iemand stap voor stap kennen en voelt je prettig bij diegene. Er ontwikkelt zich langzaamaan een band die op meerdere vlakken aanvullend, uitdagend en ondersteunend kan zijn.

Wanneer je een tweelingziel of vergelijkbare zielsrelatie ontmoet, voelt dit meestal wel heel heftig. Ofwel direct vanaf het begin, ofwel na enige tijd wanneer je opeens alle luiken voelt opengaan. Je voelt je geraakt, bevrijd, vol liefde en ontzettend geïnspireerd. Alsof je een dimensie vindt, waarvan je het bestaan niet wist.

Heel zijn

Wel, de ontmoeting met een tweelingziel levert een bijzondere ervaring op. En ervaring van ‘heel zijn’. Er wordt een gevoel in onszelf aangeraakt waarvan we het bestaan niet wisten. En nu we het eenmaal weten, willen we het niet meer kwijt.

Dit gevoel van ‘heel zijn’ projecteren we veelal volledig op die ander. We vinden onszelf terug in de ontmoeting met die ander en willen dit voor altijd. Die persoon willen we daarom koste wat het kost in ons leven houden.

Verscheurd gevoel

Echter wordt het samenzijn meestal belemmerd door bestaande relaties of praktische obstakels. Iemand woont bijvoorbeeld ver weg, heeft een heel ander leven of is gewoonweg niet in staat bij ons te zijn.

Dit levert een verscheurd gevoel op: ‘nu heb je eindelijk gevonden wat je onbewust zocht en nu mag het niet zo zijn?!’. Ook willen we vaak geen afscheid nemen van onze huidige relatie, als die er is. Of zijn er kinderen of andere overwegingen in het spel.

Aards en gelukkig

Kun je dan een ‘gewone’ relatie met een tweelingziel hebben? Ja, vast wel, maar de ervaring leert dat dit er meestal niet in zit. Een tweelingziel heeft vaak niet de kwaliteiten om op een aards niveau samen gelukkig te zijn. Om ons aan te vullen in dat wat we in het dagelijks leven gewoonweg nodig hebben om samen een team te worden, plezier te hebben en een vervullend gevoel te ervaren.

Een levenspartner heeft dit wel. Een gezonde ‘aardse’ relatie raakt je op andere vlakken. Vlakken van je leven zoals (samen)werk, gezin, wonen en/of vriendschappen. Dingen die nodig zijn om als mens een fijn dagelijks leven te bouwen en onderhouden. Wat een aardse levenspartner alleen niet persé doet, is zieledelen terugbrengen bij je, waarvan je afgesneden bent geraakt.

Afgesneden van jezelf

Een voorbeeld; je bent als kind afgesneden geraakt van je gevoeligheid en creativiteit. Dit kan door diverse redenen; er was gewoonweg niet zoveel ruimte voor in die tijd of een specifieke opmerking van een volwassene kan dit kanaal in jezelf zomaar hebben doen dichtslibben.

In de loop van je leven ga je je ontwikkelen, maar je echte creativiteit heeft geen uitweg meer. Langzaamaan bouw je je leven op, vindt mogelijk een levenspartner, maar je blijft iets missen al weet je niet wat. Een soort vreugde van binnen die je mist, het gevoel ‘dat je voluit leeft’.

En dan, dan ontmoet je een tweelingziel. Diegene raakt opeens je ziel weer aan. Die plek in jou, waarin al je eigenschappen samenkomen. De inspiratie borrelt, je voelt je heel en vol liefde. Zonder dat je eigenlijk nog echt begrijpt wat er nou precies allemaal aangeraakt wordt.

Voorbij je blokkades

Wat die tweelingziel eigenlijk doet, is jou spiegelen in je ziel voorbij al je blokkades en belemmeringen (die in jouzelf zijn ontstaan). Opeens voel je weer wat het is om ‘jou’ te zijn. Zonder angst, zonder belemmerende overtuigingen. En dit is heerlijk. Je wordt weer even herinnerd aan je potentie. Alsof je met kracht op je eigen pad van vreugde gezet wordt. Maar dit gevoel is niet blijvend. Soms schiet opeens je persoonlijkheid met alle blokkades en butsen er weer tussen en knal je als stel uit elkaar. Het is een zeer vermoeiende dynamiek; op het ene moment vol liefde zijn en dan weer in je beperkte persoonlijkheid schieten en afgesnedenheid ervaren.

Waar een tweelingziel echt in je leven komt om je aan te tikken, loopt een aardse levenspartner veelal naast je in je leven. Rent niet meteen weg als je even in je gekwetste zelf zit en niet bij je essentie kan komen. Hij of zij houdt meestal gewoon van je met alles wat je op dat moment bent. Good times and bad times.

Stap voor stap

Je zou kunnen denken dat ‘als je maar even je eigen blokkades uit de weg ruimt, je er met een tweelingzielpartner wel komt’. Echter, dit is een opruimproces van jaren.  En dat kan ook niet anders; jarenlang heb je jezelf en je leven opgebouwd rondom je kwetsuren. Je hele systeem is hierop aangepast. Als dat opeens zou verdwijnen, zou niet alleen je leven ontwricht worden, maar ook je lichaam en alles wie je dacht dat je was.

In de praktijk is het dan ook een langzaam proces waarin je weer contact gaat maken met alle zieledelen van jou die geleefd willen worden. Steeds komt er weer wat bij, steeds je weer wat oude blokkades en overtuigingen op. En stap voor stap voel je je beter in je vel, completer, zonder dat eigenlijk de vinger erop kunt leggen wat of wanneer dat nu gebeurde. Het is een levenspad.

Wakkermaakmoment

De ontmoeting met een tweelingziel kan echt je ‘wakkermaakmoment’ zijn. Alsof het leven ingrijpt en zegt; ‘okee lieve dame of heer, je bent zo afgesneden van een deel van jezelf en we zien het niet goedkomen zo. We sturen iemand op je pad die dit in één keer even aan gaat raken. Je moet er nu attent op worden gemaakt dat je iets in jezelf te ontvouwen hebt’.

Zo’n ontmoeting kan hierin echt stimulerend werken, maar ook ontzettend afleidend. Als je een tweelingziel ziet als iemand die ‘iets’ in jou aanraakt wat van jou is en bij jou hoort, dan kan het een mooie ingang zijn voor zelfonderzoek. Maar, als je je wensen en verlangens op die andere persoon blijft richten, wordt het een afleiding die je weghoudt van je eigenlijke pad.

Samen met jezelf

Wanneer je je zieledelen die zijn wakkergemaakt weer eigen hebt gemaakt (bijvoorbeeld je gevoeligheid en creativiteit weer opent en integreert in je leven), zal gek genoeg je verlangen naar je tweelingziel ook afnemen. Die tweelingziel houdt je namelijk een spiegel voor hoe het zou zijn als je ‘samen met jezelf’ bent. Je hebt die ander niet meer nodig om het gevoel van ‘heel zijn’ te ervaren.

Verder met hem of haar?

Wanneer je een tweelingziel ontmoet terwijl je eigenlijk in een heel fijne relatie zit met een levenspartner, kan dat behoorlijk verwarrend zijn. Goed te weten is dat beiden iets anders in je leven betekenen. De één brengt je in contact met verstopte delen van jezelf, de ander is er om mee samen te leven. En uitdagend is dat! Want beiden willen waarschijnlijk in jou geleefd worden.

Meestal hebben we het gevoel voor een keuze te staan; de één of die ander. Maar dit is niet waar het in essentie voor jou over gaat. Het is geen keuze, het is een langzaam pad dat zich zal ontvouwen. Als je het pad loopt en het bij jezelf houdt, geeft het sowieso garantie op meer contact met jezelf. Het geeft echter géén garantie op een relatie met je tweelingziel of je huidige partner.

Theorie versus praktijk

In theorie kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld hernieuwd contact maakt met je gevoeligheid of creativiteit en in de loop van de jaren dat steeds meer gaat leven. Je gaat andere keuzes maken en die passen wellicht niet meer bij het leven dat je met je huidige partner hebt. Je kunt uit elkaar groeien en na verloop van tijd besluiten je eigen weg te gaan.

In de praktijk zal een echte levenspartner eigenlijk al langer (onbewust) voelen ‘dat er meer in je zit’ en de ontvouwing van ‘je echte zelf’ toejuichen. Echter is de wijze waarop, door de plotselinge ontmoeting van een ander, vaak nogal een schok. Dat had hij of zij vast liever anders gezien. Het vraagt veel respect, afstemming en communicatie om deze fase door te komen met elkaar. Wie weet lukt het! En ligt er door ‘jouw nieuw verworven zelf’ misschien wel meer kleur, verbinding en verdieping op jullie te wachten.

Zit je in een tweelingzielrelatie? En wil je weten welk deel in jou wil ‘wakker worden’?  Dan is een reading wellicht iets voor jou. In een reading zet ik uiteen wat het is dat jullie naar elkaar toe doet trekken. En wat het is dat er in jou geleefd wil worden. Een reading is geen stairway to heaven. Wel kan het richting, handvatten en vertrouwen bieden in wat er gebeurt. Ook voor een eventuele partner die betrokken is.

Interesse? Kijk bij praktische informatie en/of stuur me een bericht met vermelding van je naam en geboortedatum.

Verder lezen? Hier nog twee gerelateerde artikelen:

Een andere kijk op tweelingzielen

Het leven na je tweelingziel

 

Wil je automatisch nieuwe artikelen in je mailbox ontvangen?

Vul dan hier je e-mailadres in: