Soms denk je dat er geen leven is na een tweelingziel. Het gevoel is zo alomvattend, openend en vervullend, dat je het nooit meer kwijt wilt. En het idee dat je die ander gaat verliezen maakt je bijna paniekerig. Want dan verlies je ook dat gevoel van liefde. Denk je.

Het is echter niet zo. Je raakt dat gevoel niet kwijt. Integendeel. Je gaat op weg naar een leven waarin je dit gevoel in jezelf gaat ontwikkelen. Met jezelf, over jezelf en ook met een ander.

Kamertjes openen

Een tweelingziel tikt precies die ongeziene delen in jou aan die al een tijdje in de kou staan. Delen in jou die om aandacht schreeuwen. Dit kan een te ontwikkelen talent zijn, maar ook een sluimerend verlangen dat nu weleens wakker gemaakt wil worden. Mooie dingen, maar ook onder ogen te ziene pijnpunten. Kortom: Het opent gesloten kamers in jou om tot je volle potentieel te komen.

Daarbij leert een tweelingzielrelatie hoe je open en eerlijk (over jezelf) kunt communiceren: hét ingrediënt voor een gevoel van verbinding met jezelf én de meest vruchtbare bodem voor verbinding met een (willekeurige) ander.

Niet meer nodig

Enige tijd na de ontmoeting, zul je die delen in jezelf (h)erkennen en krijg je open communicatie onder de knie. De tweelingziel heeft zijn functie gehad en je hebt die persoon niet persé meer nodig voor je ontwikkeling. Je gevoel zal nu mogelijk gaan veranderen. Je hebt die ander immers nu ‘niet meer nodig’.

Het is net als een bijzondere leraar in je leven: een tijdje kun je iemand verafgoden omdat hij of zij precies is wat je nodig hebt. Je ziet even ‘alles’ in die ene. En na enige tijd ‘ontgroei’ je het, omdat het in jezelf geïntegreerd is. Iemand heeft zijn rol in je leven gehad.

Wat er over blijft

Blijft er dan niets over? Mogelijk, maar dat hoeft niet. Dit hangt af van de aardse kwaliteiten van jullie persoonlijkheden bij elkaar. Misschien verdwijnt hij of zij uit je leven, omdat jullie aardse persoonlijkheden elkaar eigenlijk niet zoveel te brengen hebben. Maar misschien blijft er een bijzondere band of vriendschap over.

Zelfs een romantische relatie is niet uitgesloten, maar onthoudt altijd: ook in een romantische relatievorm zal die ‘hele bijzondere vonk’ van het begin, veranderen. Je hebt de ander immers niet meer nodig om heel te worden en dus krijgt de ander een ‘gewone’ plaats in je bestaan.

Het pad na een ontmoeting

Het leven na een tweelingziel ontmoeting is niet persé makkelijk. Je hebt nu mogelijk in jezelf erkend waar je verlangen zit, maar het is niet zo 1-2-3 gerealiseerd. Dit heeft tijd nodig. Of je herkent dat je een talent hebt dat om aandacht vraagt, maar nu moet die dat wel krijgen en ontwikkelen.

Dit pad daagt je uit om stappen te zetten en hierbij op een subtiele manier naar je zuivere gevoel te leren luisteren: ‘wat is goed voor mij?’. ‘Wat heb ik als mens nodig?’. ‘Wat heb ik in een ander nodig?’ En, ‘waar wordt ik gelukkig van?’. Voelt dit écht goed, wil ik me aan dit pad committeren en is mijn intentie zuiver? Of wil ik dit alleen maar heel erg graag en er eigenlijk niet zoveel voor hoeven doen?

Als je weet wat belangrijk voor jou is, is je uitdaging om hier naar te handelen en met een open hart over te communiceren. Je kiest voor jouw weg en blijft toch in verbinding met de ander: ‘Ik hoor je, ik zie je en ik ga mijn weg’.

Een angstig ego

Het gaat hier echt over leren naar je diepste subtiele signalen te luisteren die jou de weg laten wijzen. Een verschil leren maken in een ‘ik’ die iets wil omdat die denkt dat dit goed voor je is en een ‘zelf’ die weet wat goed voor je is. Het gaat over loskomen van wie je denkt dat je moet zijn, naar een leven volgens wie je werkelijk bent.

Niet iedereen loopt dit pad even heftig of lineair. Het hangt af van hoe groot je ‘angstige ego’ nog is. En een ‘angstig’ ego is niets meer dan een gekwetste (kinder)ziel in jou. Een ziel die nog oude overtuigingen bij zich draagt en/of door gekwetste kind-delen nog in de overleving zit. En die overleving legt een deken over jouw potentie.

Waar sta jij op dit pad?

Heb je al een leven dat grotendeels vervullend is, dan zal het gevoel voor een tweelingziel niet minder heftig zijn. Maar je zult je er mogelijk minder in verliezen. Je zult ‘je koppie erbij kunnen houden’. Je ziet dat de aantrekking er wel degelijk is, maar je kunt het ook met gezond verstand enigszins in banen leiden. Je laat je raken en je laat het deel dat in jou gevuld wil worden ontplooien.

Maar soms is een tweelingzielliefde (te) overweldigend. Zo sterk en zul je er bijna niet los van kunnen komen en er mogelijk jaren in blijven hangen. Tot aan onverantwoordelijk, ongezond of irreëel gedrag aan toe. Je kunt hier niets aan doen, het is wat het is. Het is de grote leegte in jou aan zelfliefde die aandacht vraagt. En je zult hier stap voor stap mee aan de slag mogen.

Wat is zelfliefde eigenlijk?

Het is sterk in verbinding staan met wat jouzelf. Met wat jou gelukkig maakt en hier gehoor aan geven. En ‘gelukkig’ is niet een euforisch gevoel. Het is geen jubelend ‘whieehoooo WAT BEN IK GELUKKIG!!!’. Het is eerder een diep gevoel van vervulling, van tevredenheid. Een geheel gezien ‘zelf’ dat als stevige basis dient waar je altijd op terug kunt vallen.

Het is weten wat je wil, wat je nodig hebt en daarnaar handelen. Je best doen voor jouzelf. En de verantwoording nooit en nimmer bij de ander leggen. Jij en alleen jij bent nu als volwassene verantwoordelijk voor jou. Niemand anders. En jij hebt daar dus, binnen de gegeven omstandigheden in het hier en nu, voor te zorgen.

Hoe moet je dit doen dan?

Allereerst: erken dat je een deel in jezelf niet hebt ontwikkeld wanneer je een tweelingzielliefde tegenkomt. Zonder dat je mogelijk weet wat dit is. Dit deel schreeuwt om aandacht en wil gezien worden. Het vraagt om een diepe blik naar binnen. Wat is daar aan de hand? Welk deel wordt er door deze man of vrouw in mij aangeraakt?

En wanneer je dit weet, kun je hier stap voor stap aan gaan werken. Niet door direct je hele leven op z’n kop te gooien en te verwachten dat het dan allemaal is opgelost, maar door hele kleine stappen te zetten op weg naar een leven dat ten volle recht doet aan wie jij helemaal bent. Met die eigenschappen, verlangens of talenten erbij die je eerder nog niet zag of zorgvuldig hebt weggedrukt.

Rouw

Eenmaal je leven leidend naar hoe het klopt voor jou, kun je mogelijk pijn tegenkomen. Pijn van al die jaren dat je het hebt gemist. Dat je jezelf niet was, dat je onder druk stond van een zelfbedachte ‘ik’. Er komt opeens een oude wond boven drijven, klein of groot, die nog éénmaal gezien wil worden voordat het je loslaat. En dit is misschien wel de meest moeilijke periode na een tweelingzielrelatie.

Het is rouwen om wat geweest is. Je gekwetste kind delen onder ogen zien, helen. Rouwen om je verleden, rouwen om je oude ‘ik’. En ja, het gaat over. Er komt een einde aan deze donkere periode.

Licht

En dan ga je ervaren wat het is om ‘in het licht te leven’. Wat tijdens een tweelingzielrelatie als vanzelf en plots kwam, heeft nu een aardse bedding gekregen in je leven. Je voelt je ‘verlicht’ over het bestaan. Voelt verbinding met alles en iedereen om je heen en bent niet meer persé op zoek naar die ene andere die al jouw gaten komt opvullen. Je bent ‘op je eigen poten’ komen te staan.

Je bent het zelf geworden. Je bent geworden wie je werkelijk bent en mag zijn. Nog steeds biedt het leven uitdagingen en nog steeds kunnen dingen je frustreren. Maar ach, het raakt je allemaal minder dan voorheen. Het maait je niet meer omver en je blijft de lichtheid van het leven ergens altijd wel weer zien. Het decor waarin het zich allemaal afspeelt. Zonder dat je het leven minder serieus neemt.

Terugverlangen

En soms, na jaren, moet je opeens weer heel sterk aan je tweelingziel denken. Ook al hebben jullie al een tijd lang geen contact. Het is een teken dat je proces op dit vlak, op dit thema wat die ander in jou kwam vullen, bijna voltooid is. Je leven is veranderd, je bent gaan zorgen voor jezelf. Je staat op het punt om verder te gaan, maar ergens beangstigt het je ook dat het bijna klaar is.

Wanneer je het verlangen voelt; voel het maar. Kijk eens naar wat je eigenlijk verlangt. En indien contact nog een mogelijkheid is; praat met elkaar en voel hoe het is. Je voelt vanzelf wat jullie elkaar nog te bieden hebben. Of het gevoel van toen er nog is of dat het plaats heeft gemaakt voor een rustiger vaarwater. Je mag nog even ’testen’ of je terug wilt naar deze persoon of dat je je huidige leven verkiest en verder gaat.

En grote kans dat je voor het laatste kiest, met misschien nog enig ongeloof over hoe je leven sindsdien is verlopen. Over de kracht die je hebt opgebouwd en omstandigheden die je hebt gerealiseerd. Laat je twijfels maar gaan, het nieuwe is er al, je hebt het immers zelf gecreëerd. Welkom thuis….

Zit je in een tweelingzielrelatie en wil je weten welke dynamiek er gaande is? Een reading kan inzicht geven in hetgeen jullie in elkaar aanraken en wat je te ontwikkelen hebt. Een reading geef géén toekomstvoorspellingen over jullie samenzijn, maar geeft jou echt een blik in je eigen spiegel. Ben je daartoe bereid? Kijk hier voor praktische info of stuur mij hier een mail met je vraag, je volledige naam en geboortedatum en ik kijk vrijblijvend of ik iets voor je kan betekenen. Ps: ik kan alleen readings verzorgen voor 30+ jaar.

GERELATEERD ARTIKEL: Een andere kijk op Tweelingzielen

GERELATEERD ARTIKEL: Het verschil tussen een Tweelingziel en Levenspartner

Wil je automatisch nieuwe artikelen in je mailbox ontvangen?

Vul dan hier je e-mailadres in: