FAQ2019-03-13T19:13:15+01:00

 

Wat is reading en hoe werkt het?

Informatie en veel gestelde vragen

Hier vind je meer informatie over reading en automatisch schrift. Wat is het, hoe werk het en wat kun je verwachten? Lees het op je gemak door en wanneer je een vraag hebt die er niet bij staat, kun je altijd contact met me opnemen.

Wat is reading?2018-10-02T20:04:24+02:00

Reading is een andere manier van lezen. Een reader maakt contact met informatie die ‘in de lucht hangt’. Naast alles wat je je met je dagdagelijkse bewustzijn herinnert, is er namelijk nog een hele grote onbewuste wereld. 95% van wat je doet en denkt wordt door dit deel aangestuurd. Bij een reading stem ik me af op jouw onderbewustzijn en lees wat zich daarin afspeelt. Deze informatie kan op verschillende manieren naar boven komen. Bijvoorbeeld door meditatie, in dromen, met behulp van regressie of hypnose. Reading is een eenvoudige manier om contact te maken met je onderbewustzijn. Je schakelt iemand anders in die de informatie voor jou kan lezen.

Waarvoor dient een reading?2018-10-02T17:13:37+02:00

Een reading is erop gericht om jou dichter bij of zelfs op je pad te brengen. Om jou op weg te helpen in situaties waarin je vastloopt. Door onbewuste invloeden of blokkades die in jouw systeem actief zijn, zichtbaar te maken en in jouw bewustzijn te brengen. Door je bewust te worden van deze invloeden, kun je ze verwerken en worden ze ontkracht.

Wat voor soort informatie kan er naar voren komen?2018-10-02T17:14:17+02:00

In een reading komt er informatie naar boven die voor jou van toepassing is op dit moment. Op basis van jouw naam en vraag/tekst ga ik me afstemmen op jouw systeem. Op (onbewuste) informatie die voor jou op dit moment belangrijk is en gezien wil worden. De informatie betreft veelal gebeurtenissen, klein of groot, die niet volledig verwerkt zijn en onbewust of onbedoeld jouw gedrag beïnvloeden. Door deze informatie onder ogen te krijgen, kun je alsnog deze gebeurtenissen verwerken en/of in het juiste perspectief plaatsen waarna gedrag veelal als vanzelf verandert.

Waar komen deze invloeden of blokkades vandaan?2018-10-02T17:15:31+02:00

Uit het leven. Van jou, van je (voor)ouders of uit dat van andere levens. Er bestaan vele theorieën over hoe je aan deze invloeden komt. Denk aan genetische overdracht, overdracht via de opvoeding, maar ook reïncarnatie, vorige levens of zelfs bezetenheid. Dit zijn slechts verhalen en waar het precies vandaan komt is in mijn optiek niet belangrijk. Energie en invloed is er, het is actief in jouw systeem en het is er nu. Zodra jij het transformeert, is het er niet meer en heb je er geen ‘last’ meer van. Zo eenvoudig is het.

Wat is informatie uit ‘andere levens’?2018-10-02T17:18:01+02:00

Dit zijn nauwkeurig beschreven gebeurtenissen die voor een grote impact hebben gezorgd in een ander leven dan dat van jou nu en niet of onvolledig zijn verwerkt. Er is dan veelal een misvatting ontstaan waarvan jouw systeem het verhaal nog bij zich draagt. Hoe of waarom dat is, dat weet ik niet. Maar dit oude verhaal kan je huidige onbewuste geest nog steeds flink sturen. Een voorbeeld van een ander leven:

  • Een zeeman moet vaak weg voor zijn werk en heeft een vrouw en kinderen thuis. Iedere keer als hij uitvaart, ziet hij zijn kinderen huilend op de kade staan. Ze missen hun vader. Dit is steeds weer hartverscheurend voor hem. (On)bewust besluit hij dat je beter geen kinderen kunt hebben.

Je kunt je misschien voorstellen dat je uit deze situatie vele conclusies zou kunnen trekken, maar dat dit niet het meest helpende besluit is. En wellicht kun je je ook voorstellen dat dit een nogal verstorende overtuiging kan zijn als je die onbewust in dit leven bij je draagt.

Hoeveel verhalen uit andere levens draag je bij je?2018-10-02T17:18:35+02:00

Waarschijnlijk een heleboel. Je bent immers het product van vele voorgaande generaties en een lange geschiedenis aan gebeurtenissen en levens. Je persoonlijkheid en gewoontes zijn uit bijzonder veel aspecten samengesteld, gebouwd en doorontwikkeld op je geschiedenis. Je eigen geschiedenis en dat wat eerder ooit gebeurd is in levens van anderen daarvoor.

Hoeveel ‘last’ je van de ontstane overtuigingen hebt, dat is per mens en per situatie verschillend. En ook is het per mens en per situatie verschillend of je de behoefte voelt iets te veranderen. De ene persoon zal geneigd zijn te accepteren wat er is zonder verder te graven, een ander wordt gedreven door ‘verlichting’ van het systeem en gaat aan de slag met zelfonderzoek. En beiden is prima.

Kun je alle je blokkades in één reading opruimen?2018-10-02T20:09:24+02:00

Misschien, maar meestal niet. Met kleine stapjes kom je er ook en is de weg ernaar toe vaak een stuk prettiger. Je moet je voorstellen dat je onderhevig bent aan vele invloeden. Invloeden die voor je werken en invloeden die niet voor je werken. Op basis van al die invloeden heb jij je huidige leven, persoonlijkheid, werk, relaties, omgeving etc. bewust of onbewust vormgegeven.

Wanneer je een overtuiging die voor een energetische blokkade zorgt uit de weg ruimt, zorgt dat voor een herschikking van je systeem. Afhankelijk van hoe snel de integratie gaat, kun je hier best even ongemak van ondervinden. Je kunt emotioneel worden, je vreemd, wollig of moe voelen. Ervaring leert dat de snelheid van integratie en bijkomende ongemakken zich aanpassen aan wat jij in je leven nu kan dragen.

Is een reading iets voor mij?2018-11-30T14:10:13+01:00

Allereerst is jouw gevoel hierin belangrijk. Heb je het gevoel dat dit iets voor jou kan zijn? Jouw systeem bepaalt zelf welke invloeden ‘klaar’ zijn om opgeruimd te worden. Welke veranderingen jouw lichaam en geest aankunnen in welke volgorde en in welk moment. Ik check dit ook voor je. Vooraf vraag ik jouw systeem allereerst of er informatie klaar staat voor je om zichtbaar te worden. Dit zal ik je vertellen, voordat we een consult afspreken. In het automatisch schrift zal dit thema naar voren komen. Wanneer dit voldoende is geïntegreerd, zul je met een volgend thema aan de slag kunnen. Als je dat wilt. Na de reading vraag ik jouw systeem tevens of er in de nabije toekomst nog een stap gezet kan worden en wanneer ongeveer. Ook dit deel ik met je.

Kan iedereen blokkades uit andere levens opruimen?2018-10-02T20:14:07+02:00

Nee. Om zogenaamde oude verhalen te kunnen opruimen, is het belangrijk dat je ze eerst hebt geleefd in dit leven. Je moet deze thema’s gewoonweg meemaken, met de valkuilen daarbij. En hier moet je ook een keer op eigen kracht zijn uitgestapt. Wanneer dat is gedaan, ‘mag’ je het patroon onderliggend loslaten. Je hoeft het verhaal niet te blijven herhalen in je leven. Dit proces van oude stukken loslaten start zo ongeveer rond je 30e jaar tot onbeperkte leeftijd. Wanneer je een reading aanvraagt check ik vooraf of je klaar bent om oude verhalen los te laten.

Waarover kan je vraag gaan?2018-10-02T20:14:45+02:00

Over jou. Kijk naar je leven en bedenk en/of voel waar het nog niet gaat zoals jij zou willen. Dit kunt je omschrijven in een woord, zin, stukje tekst of een concrete vraag. Welk thema betreft het? Waar of tegen wie loop je aan? Wat stroomt niet lekker, juist wel, of waar heb je gewoonweg vragen over? Als je geen concrete vraag hebt, kun je gewoonweg vragen ‘wat is er dat op dit moment gezien wil worden?’ Je hoeft niet te weten wat het precies is, waar de angel zit of in welke richting je het moet zoeken. Daar is de reading voor. Je hoeft ook niet bang te zijn voor de informatie die komen gaat. Een reading is ALTIJD bedoeld om jou dichter bij je werkelijke zelf te brengen en je leven uiteindelijk meer in harmonie te brengen met wie jij werkelijk bent.

Hoe krijg je de informatie?2018-10-02T20:15:55+02:00

Ik gebruik automatisch schrift om de informatie zichtbaar te maken. De geschreven tekst krijg je digitaal als pdf naar je toegestuurd. Naast de inhoudelijke informatie, krijg je tevens een instructie hoe met de tekst om te gaan.

Wat moet ik met de reading doen?2018-10-02T20:18:09+02:00

Je hoeft de informatie niet uit je hoofd te leren of het met je ratio te doorgronden of analyseren. Wat belangrijk is, is dat je het op je systeem laat inwerken. Bij het automatisch schrift krijg je een instructie meegeleverd hoe dit te doen. Soms zijn er aanvullende middelen of oefeningen die je bij de integratie kunnen helpen. Ook dit check ik voor je in de reading. Je krijgt dit advies in  het document meegeleverd. Verder is het vooral belangrijk dat je gewoon doet wat je altijd doet. Je zult na verloop van tijd vanzelf merken dat je gedrag verandert.

Zijn meerdere readingen noodzakelijk?2018-10-02T20:19:07+02:00

Nee. Iedere reading is op zich waardevol en een afgerond geheel. Het zal hoe dan ook een verandering teweeg brengen. Voel je echter de behoefte om meer op te ruimen, nog dichter bij jezelf te komen, dan kun je opnieuw een reading aanvragen. Er zal een nieuw thema worden aangestipt of er vindt een verdieping plaats op een eerdere vraag.

Hoe werkt automatisch schrift?2018-10-02T20:21:00+02:00

Ik lees jouw vragen en je volledige naam. Daarnaast kijk ik als nodig nog naar een foto waarop ik je ogen kan zien of vraag een Skype contact als nodig. Ik concentreer me en maak contact op afstand met jouw systeem. Op dat moment komen de woorden en beelden vanzelf, in een heel snel tempo. De woorden rollen uit mijn vingers en verschijnen op het scherm. Daarna neem ik tijd om het geheel te redigeren naar een goed leesbare tekst en vul zaken aan waar nodig.

Wat staat er concreet in een reading met behulp van automatisch schrift?2018-10-02T20:24:29+02:00

In de tekst komt naast informatie over het nu, ook informatie naar boven uit je jeugd, uit de generaties voor jou of zelfs uit andere levens. Situaties die ooit plaats hebben gevonden en waarvan jij de invloeden in je systeem bij je draagt. Het kan zijn dat je aspecten uit het verhaal in je huidige leven herkend. Bijvoorbeeld:

  • Gelijksoortige mensen, relaties, bezigheden of omgevingen. Echter, in dit leven ben je iemand anders en zullen deze situaties mogelijk niet voor je kunnen werken. Wat verwarrend kan zijn, omdat jouw systeem er wel naar neigt.
  • Je vertoont hetzelfde gedrag alsof je nog in je oude leven zit, terwijl dit gedrag mogelijk niet van toepassing is in de situaties waarin je je in je huidige leven bevindt.

Uiteraard neem je ook positieve dingen mee in je systeem uit andere levens. Soms begrijp je opeens waarom je een bepaalde hobby zo leuk vindt. Inzicht in andere levens geeft inzicht in welke onbewuste oude patronen je mogelijk in je huidige leven nog aan het uitleven bent. Wat voor je werkt is natuurlijk helemaal prima. Het gaat erom dat je de dingen die niet voor je werken transformeert naar iets dat nu wel bij je past.

MIJN VRAAG STAAT ER NIET BIJ2018-11-06T13:35:05+01:00

Heb je een vraag? Stel hem gerust via info@jessicazwart.nl

Ga naar de bovenkant